Het Maashuis

LogoMaashuisOL

 

Autisme (Autisme Spectrum Stoornis):

Je bent niet anders, maar je dénkt anders.

 

Het Maashuis is een centrum voor kinderen en jongeren met autisme. Daarnaast begeleiden, coachen en adviseren wij ouders, scholen en organisaties. We geven ook trainingen en voorlichting aan organisaties. Door het samen te doen kom je tot één plan.

Stel je voor dat je blind bent en een nieuwe ruimte binnen stapt. Wat is het dan fijn als iemand je hebt uitgelegd waar de stoelen en tafels staan en dat je weet waar je kunt zitten. Het lijkt alsof je niet blind bent! Je voelt je volwaardig en hoeft aan niemand iets te vragen! Alles verandert op het moment dat de stoelen en tafels zonder overleg verplaatst zijn. Op dat moment word je geconfronteerd met je blindheid!

 Stel je voor dat je autisme hebt en je vindt het erg moeilijk om de wereld te begrijpen. Je hebt moeite met de communicatie, ook non verbaal. Mensen spreken 80% non verbaal! Je kunt je niet goed inleven in de ander, plannen en organiseren is moeilijk en je bent van de details. Je mist het overzicht. Wat is het dan fijn als mensen niet oordelen en graag van je willen weten hoe ze je kunnen helpen om je veilig te voelen in deze maatschappij. Als ze zorgen voor de randvoorwaarden, je de structuur bieden die jij nodig hebt, de taal spreken die je wél begrijpt en je een rustplek bieden als je hoofd boordevol prikkels zit. Je voelt je volwaardig en hoeft aan niemand iets te vragen!

 Ouders zijn ervaringsdeskundigen. Zij weten als geen ander wat hun kind aan gedrag laat zien. Ouders hebben geleerd om creatief te zijn. Bv: “Als we boodschappen gaan doen, vertel ik eerst dat we maar 2 winkels in gaan!” In onze maatschappij gaan dingen regelmatig anders dan gepland. En daar houden mensen met autisme niet van.

 Wij vullen de deskundigheid van de ouders en organisaties aan met onze expertise op het gebied van autisme!

 Nicole Coppens is gespecialiseerd in Autisme, heeft jaren in het speciaal onderwijs gewerkt en als Steunpunt Autisme. In 2008 begonnen met een adviesbureau in autisme. Vanaf januari 2011 kunnen mensen met autisme ook naar Het Maashuis.

De overige activiteiten vindt u op onze sites: www.nicolecoppens.nl en www.maashuis.nl

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen
met Nicole Coppens.
Tel: 055-3014228 / 06 48072282.
U kunt ook mailen: info@maashuis.nl

Het Maashuis, Maasstraat 4, 7333 JG Apeldoorn

pandmaashuis